Lichtstraten

Alle Interlight® lichtstraten worden gemaakt van een bijzonder type polycarbonaat kunsthars, genaamd Lexan Thermoclear. Dit materiaal biedt in combinatie met de hoogwaardig aluminium profielen vele voordelen ten opzichte van de traditionele dakbeglazingsmaterialen, zoals draadglas, PVC en polyester. Onderstaand treft u een overzicht van de belangrijkste voordelen.

De afbeelding kon niet gevonden worden.

Brandwerendheid

In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen beschikt de Lexan Thermoclear over goede brandwerende eigenschappen. De platen voldoen dan ook aan de belangrijkste Europese normen op dit gebied.

Slagvastheid

De Lexan Thermoclear beglazing is vrijwel onbreekbaar, hetgeen uiteraard bijdraagt tot de veiligheid in het pand. Blootstelling aan storm, ijs, hagel en sneeuw en zelfs vormen van vandalisme zullen niet tot ernstige beschadigingen leiden. Temperaturen variërend van -20 °C tot +20 °C geven geen verandering in deze slagvastheid. Bij temperaturen daaronder en boven treedt een zeer geringe verandering op.

Warmte-isolatie

Interlight® lichtstraten hebben een dubbelwandige structuur. De stilstaande lucht tussen de wanden werkt als isolator en levert een uitstekende warmte-isolatie. De hierdoor bereikte energiebesparing kan maar liefst 77% bedragen ten opzichte van traditionele beglazing. Naast lagere kosten leveren de Interlight® lichtstraten u ook meer comfort.

Lichtdoorlaatbaarheid

De lichtdoorlaatbaarheid van de Lexan Thermoclear platen kan uitstekend worden genoemd. Afhankelijk van de kleurstelling bedraagt de doorlaatbaarheid 55 tot 85%. Door veroudering neemt de doorlaatbaarheid langzaam af. Onderzoek en praktijkervaring leren dat na verloop van vele jaren de platen nauwelijks enig zichtbare verkleuring en/of verlies van de lichtdoorlaatbaarheid vertonen. Dit is mede dankzij een speciale beschermlaag welke standaard op iedere Interlight® lichtstraat wordt aangebracht.

Onderhoud

Lichtstraten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Regelmatig wassen is voldoende om de lichtstraat schoon te houden. Gebruik hierbij alleen water met milde zeep en een zachte spons of wollen doek. Gebruik NOOIT schuurmiddelen, oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen.

Garantie

Standaard ontvangt u op de Interlight® lichtstraten 10 jaar garantie. Hierbij gelden de voorwaarden zoals deze zijn opgesteld door de producent van Lexan Thermoclear, General Electric Plastics.