QUICK SAFE 300 ®

Veilig werken op daken is belangrijk. Intercoating heeft hiervoor de Quick Safe 300 ® ontwikkeld.

Hierdoor heeft u de mogelijkheid om tegelijkertijd bij het aanbrengen of renoveren van uw dakbedekking tevens uw dak te voorzien van veiligheidsmiddelen conform de eisen uit de ARBO Wet.

Bij kortdurende en laagfrequente werkzaamheden op daken, zoals dakinspectie en onderhoudswerkzaamheden kan worden volstaan met permanent geplaatste Quick Safe 300 ® veiligheidsankers (Arbo beleidsregel 3.16).veiligheid_quick_safe_300

Hieraan kan de gebruiker zich vastkoppelen met behulp van een valbeveiligingslijn en een harnasgordel met een valstop voorziening. Door de unieke constructie is de robuuste roestvast stalen Quick Safe 300 ® op bijna elk plat- of licht hellend dak toe te passen. De Quick Safe 300 ® is geschikt voor het monteren van horizontale ankerlijnen voor meelopende valbeschermers.

De Quick Safe 300 ® veiligheidsankers (bestaande uit een voetplaat met daarop een kolom van 300 mm hoogte en diameter 100 mm, waarvan de bovenkant is voorzien van twee aanlijnpunten) zijn geheel vervaardigd uit roestvast staal, zijn onderhoudsvrij en voldoen aan de NEN-EN 795 (Klasse A) en NEN-EN 795 (Klasse C). Het monteren van de voetplaat geschiedt volgens het “protocol anker bevestiging” van fabrikanten van de bevestigingmiddelen.

Quick safe 300 is gekeurd door een erkend instituut Notified Body Satra Technology Centre onder nummer SPC0199304/1146foto 2 Quicksafe bewerkt
Quicksafe 300 mag geplaatst worden zonder koppeling aan het bliksembeveiligings netwerk volgens NEN-EN-IEC.62305