Extra opties en toepassingen

Real time monitoring van de energieopbrengsten

Draadloze prestatie-opvolging in real time: we volgen samen met u de gerealiseerde lichtopbrengsten + de performantie van de LightCatcher-technologie. U krijgt een maandelijkse feedback per mail, of u volgt de grafieken dag na dag op via uw smartphone of langs een beveiligde sectie op deze website (u krijgt een aparte login voor toegang).
Hoe loopt het technisch? We installeren een gateway (router) in uw gebouw die communiceert met onze server en met antennes die geïntegreerd zijn in de LightCatchers op uw dak.

Het resultaat? U kan van op uw smartphone of via een beveiligde website op elk moment uw lichtopbrengsten en energiebesparingen opvolgen + krijgt er elke maand een duidelijk overzicht van.
Bijkomend? Slim onderhoud. Zo kan u van op afstand de LightCatcher-prestaties opvolgen en o.a. de positionering van de spiegel, de prestaties van de motor en de spanning van de batterij verifiëren. Elk kwartaal kan zo nodig nieuwe software-updates geüpload worden naar de LightCatcher. Zo bent u altijd gegarandeerd van de meest performante technologie.

Aansturing van uw kunstlicht

Automatische interactie met kunstlicht: we sturen vanuit de LightCatcher rechtstreeks uw verlichtingsarmaturen aan. Zo bespaart u maximaal op uw kunstlicht. Niet langer een druk op de knop, maar de LightCatcher zelf bepaalt wanneer uw lampen uit kunnen. En is er even niet genoeg daglicht in huis, dan gaan de lampen opnieuw aan.
Hoe loopt het technisch? We installeren, voor elke zone van uw gebouw, een gateway (router) die communiceert met de LightCatcher-koepels (via geïntegreerde antennes).  De lichtintensiteit in de koepel wordt opgemeten en dat wordt omgezet naar een lichtsterkte op uw vloer. Die lichtsterkte wordt vergeleken met uw gewenste lichtsterkte. Op basis van het resultaat wordt een signaal naar uw lampen gestuurd (rechtstreeks naar uw armaturen, langs een interface, of langs uw BMS-systeem).
Het resultaat? Lampen zullen niet langer onnodig branden. De LightCatchers regelen uw lichtgebruik – en drukken zo uw energiefactuur.

En als u niet wil investeren?

Dan investeren wij gewoon in uw plaats! Voor daken vanaf 5.000m² draagt EcoNation de hele investering (LightCatchers + installatie + monitoring) en rekenen we u een deel van de energiebesparing door. Uw nieuwe lichtfactuur zal altijd lager zijn dan wat u vandaag betaalt voor uw verlichting. Uw voordeel: uw energiefactuur gaat onmiddellijk naar beneden zonder dat u in een dak of in lichtkoepels diende te investeren. Interesse?
Contacteer ons voor een voorstel op maat.