Dakisolatie

Minder energie verbruiken in uw bedrijf begint bij een goede isolatie. Warmte gaat verloren via de vloer, de muren en het dak als deze niet goed geïsoleerd zijn. Terwijl muren of vloeren van een bestaande woning extra isoleren niet simpel is, is uw dak isoleren meestal wel een haalbaar project. Als u weet dat een slecht geïsoleerd dak verantwoordelijk is voor een kwart van het warmteverlies in het bedrijf, dan is het duidelijk dat uw dak isoleren de eerste stap is als u uw bedrijf energiezuiniger wilt maken

De besparing die gerealiseerd kan worden door het aanbrengen van dakisolatie wordt nogal eens onderschat. Zeker wanneer u de ruimte onder het dak ook verwarmt, denk aan een werkruimte en/of kantoor met een plat dak, dan is dakisolatie aan te bevelen. De besparing loopt dan al snel in de honderden euro’s per jaar. Het loont dus de moeite te (laten) onderzoeken of dakisolatie op uw bedrijf kan worden toegepast en zo ja, in welke vorm en met welke materialen.

Voor de isolatie van een dak kunt u kiezen uit een groot aantal materialen. De isolatiewaarde (de zogenaamde R-waarde) hangt af van de dikte en het soort isolatiemateriaal. De keuze voor het juiste isolatiemateriaal is onder andere afhankelijk van de materialen waaruit het dak is opgebouwd en welke eisen hieraan gesteld worden.

Ook voor uw investering in dakisolatie geldt een terugverdientijd van ongeveer 5 tot 8 jaar. Voor het aanbrengen van een aanvullende isolatie en de eventuele subsidie kunt u informeren bij uw energieleverancier. Ook kunt u bij de belastingdienst informatie aanvragen over de regeling Energie-investeringsaftrek.